ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ အစားအေသာက္၊ အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္ႏိုင္ၾကပါေစ။

3:42 AM Posted In Edit This 0 Comments »
ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ အစားအေသာက္၊ အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
ေဆးသြင္းကုသျခင္း (CHEMOTHERAPY) ဟာ ကင္ဆာေ၇ာဂါ ေပ်ာက္ကင္းေအာင္
ျပဳလုပ္၇ာမွာတစ္ခုတည္းေသာ
နည္းလမ္းျဖစ္တယ္လုိ႔ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ
ေျပာၾကားလာခဲ႔ရာကအခုေနာက္ဆုံးမွာေတာ႔ တျခားနည္းလမ္းတစ္ခုလည္း ရွိတယ္လုိ႔
ဂၽြန္ေဟာ႔(ပ္)ကင္း(စ္)က ေျပာၾကားလာပါၿပီ။

၁။ လူတိုင္းရဲ့ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြရွိတယ္။ ဒီကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ
သန္းေထာင္ေပါင္းအနည္းငယ္ထိ
ပြားမ်ားမလာမခ်င္းေတာ့ ပံုမွန္ေရာဂါရွာေဖြစစ္ေဆးခ်က္မွာ ေပၚလာမွာမဟုတ္ဘူး။ ေဆးကုသခံယူၿပီးေနာက္္ကင္ဆာလူနာေတြကို သူတို့ကိုယ္မွာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြ
မရွိေတာ့ဘူးလို့
ဆရာ၀န္ေတြကေၿပာတဲ့အခါ လူေတြရဲ့ကိုယ္ထဲက
ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ စစ္ေဆးသိရွိႏိုင္တဲ့
အေရအတြက္အထိ မေရာက္ရွိေသးဘူးလို့သာ
အဓိပၸါယ္ သက္ေရာက္ပါတယ္။
၂။ လူတစ္ေယာက္ရဲ့ ဘ၀တသက္တာမွာ
ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ ၆ ႀကိမ္မွ
၁၀ ႀကိမ္အထက္အထိေပၚေပါက္ပါတယ္။
၃။ လူတစ္ေယာက္ရဲ့ ေရာဂါၿပီးစနစ္
အားေကာင္းေနရင္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာဖ်က္ဆီးခံရၿပီး
မပြားမ်ားႏိုင္ပါဘူး၊ အက်ိတ္လည္း
မၿဖစ္ႏိုင္ပါဘူး။

၄။ လူတစ္ေယာက္ ကင္ဆာေရာဂါၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ သူဟာ အဟာရအေတာ္မ်ားမ်ား ခ်ိဳ႔တဲ့ေနၿပီဆိုတာကို
ၿပသတာပါဘဲ၊ဒါဟာ မ်ိဳးရိုး၊
ပတ္၀န္းက်င္၊ အစားအစာနဲ့
လူေနမႈပံုစံစတဲ့ အခ်က္ေတြေၾကာင့္ၿဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ဒီလို အဟာရမ်ိဳးစတဲ့ ခ်ိဳ ့တဲ့ေနတာကို ေက်ာ္လႊားႏိုင္ဖို့ ဆုိရင္္စားေသာက္ပံုစံကို
ေၿပာင္းလဲၿပီး ၿဖည့္စြက္အစားအစာေတြ
စားေပးၿခင္းၿဖင့္ေရာဂါၿပီးစနစ္ကို အားေကာင္းေစႏိုင္ပါတယ္။

၆။ ေဆးသြင္းကုသၿခင္းဟာ အပြားၿမန္တဲ့ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို အဆိပ္သင့္ေစသလိုရိုးတြင္းၿခင္ဆီ၊ အစာအိမ္နဲ့ အူလမ္းေႀကာင္း
စသည္တုိ့မွာရွိတဲ့
အပြားၿမန္တဲ့ဆဲ(လ္)ေကာင္းေတြကိုပါ ပ်က္စီးေစၿပီး အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္၊
အဆုတ္စတဲ့ကိုယ္တြင္း ကလီစာေတြကို
ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၇။ ဓါတ္ေရာင္ၿခည္နဲ့ ကုသၿခင္း (ဓါတ္ကင္ၿခင္း)ဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို
ပ်က္စီးေစသလို ေကာင္းတဲ့ဆဲ(လ္)ေတြ
တစ္သွ်ဳးေတြ၊ ကိုယ္တြင္းကလီစာ
ေတြကိုပါထိခိုက္ေစပါတယ္။
၈။ ဓါတ္ေရာင္ၿခည္(သို့) ေဆးသြင္းကုသတဲ့အခါ
အစပိုင္းမွာေတာ့ အမ်ားအားၿဖင့္အက်ိတ္ေတြ
က်ံဳ ့သြားတတ္ပါတယ္၊ ဒါေပမယ့္
ေရရွည္ကုသတဲ့အခါ
ထိေရာက္မႈက်ဆင္းသြားပါတယ္၊
အက်ိတ္ေတြေနာက္ထပ္ မေက်ပ်က္ေတာ့ပါဘူး။
၉။ ေဆးသြင္းကုသၿခင္းနဲ့ ဓါတ္ကင္ၿခင္းတို့ေၾကာင့္
ခႏၶာကိုယ္အတြင္းအဆိပ္အေတာက္ေတြ
မ်ားလာတဲ့အခါ ေရာဂါၿပီးစနစ္ဟာ
အားေလ်ာ့တာေတြ၊ ပ်က္စီးတာေတြ
ၿဖစ္ေပၚလာပါတယ္။ အဲ့ဒီအခါမွာ
လူေနဟာ ေရာဂါပိုး အမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္
ၿဖစ္ေစေနာက္စပ္တြဲ အမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ၿဖစ္ေစ
အသက္ဆံုးရွံဳးႏိုင္ပါတယ္။

၁၀။ ေဆးသြင္းကုသၿခင္းနဲ့ ဓါတ္ကင္ၿခင္းဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို
ဗီဇေၿပာင္းေစႏိုင္ၿပီး ဖ်က္ဆီးရခက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ခြဲစိတ္ကုသၿခင္းဟာလည္းကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို အၿခားေနသို့ၿပန့္ႏွံ့ေစႏိုင္ပါတယ္။
၁၁။ ကင္ဆာေရာဂါကို တိုက္ဖ်က္ဖို့ထိေရာက္တဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုကေတာ့သူတို့မ်ိဳးပြားရာမွာ လိုအပ္တဲ့ အဟာရေတြကိုၿဖတ္
ေတာက္လိုက္ၿခင္းပါဘဲ။
(က) သၾကား။ ။ သၾကားဟာ ကင္ဆာရဲ့
အဟာရတစ္ခုပါဘဲ။ သၾကားကိုဖ်က္လိုက္ၿခင္းအားၿဖင့္
ကင္ဆာဆဲ(လ္) ေတြရဲံ အဓိကအဟာရတစ္ခုကိုၿဖတ္လိုက္သလိုပါဘဲ။ Nutra Sweet,Equal,Spoonful စတဲ့ သၾကားအစား
ထိုးပစၥည္းေတြဟာ
Aspartame ဆိုတဲံအရာပါ၀င္တဲ့အတြက္
လူကိုထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။သဘာ၀အစားအစာၿဖစ္တဲ့ ပ်ားရည္ ဒါမွမဟုတ္ တင္လဲရည္နည္းနည္းေလးက
ပိုေကာင္းပါတယ္။စားပြဲတင္ဆားဟာ
ဓာတုပစၥည္းေရာထားတဲ့အတြက္ၿဖဴေဖြးေနတာပါ၊ ပင္လယ္ေနလွမ္းဆားကပိုေကာင္းပါတယ္။
(ခ) ႏို့ ။ ။ ႏို့ဟာခႏၶာကိုယ္ကို အက်ိအခၽြဲေတြထြက္ေစပါတယ္၊
အထူးသၿဖင့္အစာအိမ္နဲ့ အူလမ္းေၾကာင္းမွာပါ။
အက်ိအခၽြဲေတြကို ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ႏို့အစား သၾကားမပါတဲ့ပဲႏို့ေသာက္ရင္ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကိုအစာၿပတ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(ဂ) အသား ။ ။ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ အက္ဆစ္(အခ်ဥ္)၊ ပတ္၀န္းက်င္မွာပိုပြားႏိုင္ပါတယ္။ အသားအေၿခခံတဲ့ အစားအစာဟာ
အက္ဆစ္ဓာတ္ကို အားေပးတယ္။
အမဲသား၊၀က္သားထက္ ငါးစားတာ
အကာင္းဆံုးပါဘဲ။ ဒါမွမဟုတ္
ၾကက္သား နည္းနည္း စားႏိုင္ပါတယ္။အသားေတြမွာ
ေမြးၿမဴေရးကသံုးတဲ့ ပဠိေဇ၀ေဆးေတြ၊
ႀကီးထြားေဟာ္မုန္းေတြနဲ့ကပ္ပါးပိုးေတြ ပါလာတတ္ပါတယ္။ ဒါေတြဟာ လူေတြအထူးသၿဖင့္
ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေတြကိုထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(ဃ) လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ ့သူတို ့ရဲ့အရည္။ၿဖဴေအာင္မဖြတ္ရေသးတဲ့အေစ့ ။ အဆန္။ အႏွံ နဲ ့သစ္သီးအနည္းငယ္ကို
အစားအစာရဲ့ ၈၀%အခ်ိဳးနဲ့စားရင္
ခႏၶာကိုယ္ကို အယ္(လ္)ကာလိုင္း(ALKaLine)ေၿခအေနေရာက္ေစနဳိင္တယ္။ က်န္၂၀% ကိုေတာ့ ပဲအပါအ၀င္
ၿပဳတ္ထားတဲ့ အစားအစာေတြအၿဖစ္စားသုံးနိုင္ပါတယ္။ လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အရည္ထဲမွာ
စြမ္းအားၿမင့္
အင္ဆိုင္းေတြပါ၀င္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္က
အလြယ္တကူ စုပ္ယူနုိင္ၿပီး
၁၅ မိနစ္အတြင္းမွာခႏၶာကိုယ္က
ဆဲလ္မ်ားဆီေရာက္နိဳင္တယ္။
ဆဲလ္ေတြကို အာဟာရၿပည့္ေစၿပီးက်န္းမာတဲ့ဆဲလ္
ေတြအၿဖစ္ ဖြံၿဖိဳးဖို့အားေပးတယ္။က်န္းမာတဲ့ဆဲလ္ ေတြတည္ေဆာက္ဖို့့စြမ္းအားၿမင့္
အင္ဆိုင္းေတြရရွိေအာင္ လတ္ဆတ္တဲ့
ဟင္းသီးဟင္းရြက္အရည္နဲ့ ့မခ်က္ရေသးတဲ့
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို တေန႕နွစ္ႀကိမ္၊
သုံးႀကိမ္ေလာက္စားေပးသင့္တယ္။
အပူခ်ိန္104’F (40’c) နဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့
အစားအစာေတြမွာဆိုရင္စြမ္းအားျမင့္အင္ဆုိင္းေတြ ပ်က္စီးသြားႏုိင္တယ္။
(င) ကဖိန္း ။ ။ ကဖိန္း ( Caffeine ) ေတြအမ်ားၾကီးပါတဲ႔
ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ေခ်ာကလက္ေတြကုိ
ေရွာင္ပါ။ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း
( Green Tea ) ဆုိပုိေကာင္းတယ္။ကင္ဆာကုိ
ခုခံတဲ႔သတၲိလည္းရွိတယ္။ ေရဆုိရင္ေသာက္ရည္သန္႔
ဒါမွမဟုတ္ ေသခ်ာစြာ
စစ္ထားတဲ႔ေရဟာ အေကာင္းဆုံးပါပဲ
ဘုံပုိင္ေရမွာက သတၲဳအေလးစား
(Heavy Metals )ေတြ၊ အဆိပ္အေတာက္ေတြ
ပါလာတတ္တယ္။ ေပါင္းခံရည္က်ေတာ႔
အက္ဆစ္ျဖစ္ေစတယ္။ ေရွာင္ပါ။
၁၂ ။ အသားမွာ ပရုိတိန္းေတြဟာ
အစာေၾကဖုိ႔ ခက္ခဲၿပီး အစာေျခအင္ဆုိင္းေတြအမ်ားႀကီးလုိအပ္တယ္။ အစာမေၾကဘဲ လူေတြဆီေရာက္လာတဲ႔
အသားေတြဟာ ပုတ္သြားၿပီးအဆိပ္အေတာက္ေတြ
ပုိမုိျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။
၁၃ ။ ကင္ဆာဆဲ(လ္) ေတြမွာ ခုိင္ခံ့တဲ႔အေပၚယံ
ပရုိတိန္းအလႊာရွိတယ္။ အသားကုိေလွ်ာ႔စားရင္ျဖစ္ေစ၊
အသားမစား ဘဲေနရင္ျဖစ္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)
ရဲ႕ ပရုိတိန္းနံရံေတြကုိတုိက္ခုိက္ဖုိ႔ အင္ဇုိင္းေတြ ပုိမုိလာတဲ႔
အတြက္ ခႏၵာကုိယ္ရဲ႕ သုတ္သင္ေရးဆဲ(လ္)
(Killer Cells) ေတြဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္) ေတြကုိ
သုတ္သင္ဖုိ႔ ပုိလြယ္သြားပါတယ္

၁၄ ။ ျဖည့္စြက္အစားအစာျဖစ္တဲ႔
ဓာတ္တုိးဟန္႔တားပစၥည္း

( Antioxidants )ဗီတာမင္သတၲဳဓာတ္ ( Minerals ) IP6, Flor – ssence, Essiac, EFAS စသည့္တုိ႔ ဟာခႏၵာကုိယ္ရဲ႕
ေရာဂါၿပီးစနစ္ကုိ ျမင့္တင္ေပးႏုိင္ၿပီး
ကင္ဆာ ဆဲ(လ္) ေတြကိုသုတ္သင္ေစႏုိင္တယ္။
အျခားျဖည့္စြက္အစားအစာျဖစ္တဲ႔
ဗတာမင္ ( E ) ဟာလည္းခႏၵာကုိယ္မွာ
ရွိတဲ႔ မလုိအပ္တဲ႔ဆဲ(လ္) ေတြ
၊ မလုိခ်င္တဲ႔ဆဲ(လ္) ေတြ၊
ထိခုိက္ခံထားရတဲ႔ ဆဲ(လ္) ေတြကုိ
ရွင္းလင္းပစ္ရာမွာပံ႔ပုိးေပးႏုိင္းေၾကာင္းသိရပါတယ္။
၁၅ ။ ကင္ဆာေရာဂါဟာ ကုိယ္ရယ္ ၊ စိတ္ရယ္ ၊ အေတြးအျမင္ရယ္
ေၾကာင့္ျဖစ္တာပါ။
၁၆ ။ ကင္ဆာဆဲ(လ္) ေတြဟာ ေအာက္ဆီဂ်င္မ်ားျပားတဲ႔
ပတ္၀န္းက်င္မွာမပြားမ်ားႏုိင္ပါဘူး ။ ေန႔စဥ္ကုိယ္ကာယ ေလ့က်င့္ခန္း
လုပ္ျခင္း
အသက္ျပင္းျပင္းရႈရႈိက္ျခင္းဟာ
ကုိယ္တြင္းရွိဆဲ(လ္) ေတြ အထိေအာက္ဆီဂ်င္မ်ားမ်ားေရာက္
ေစႏုိင္တယ္။ ေအာက္ဆီဂ်င္ကုထုံး
( Oxygen Therapy )ဟာကင္ဆာဆဲ(လ္) ေတြကုိ
ေခ်ဖ်က္ႏုိင္တဲ႔ ေနာက္ထပ္
နည္းလမ္းတခုပါဘဲ ။
ေနာက္ၿပီး -
(၁) မုိက္ခရုိေ၀့(ဗ္) မီးဖုိထဲမွာ
ပလပ္စတစ္ခြက္ေတြ မသုံးရန္။
(၂) ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ပလပ္စတစ္ေရဗူးေတြ
မထည့္ရန္။
(၃) မုိက္ခရုိေ၀့(ဗ္) မီးဖုိးထဲမွာ
ပလပ္စတစ္ထုပ္ပုိးျပီးမသုံးရန္
။ဒီအေၾကာင္းေတြကုိ မၾကာေသးခင္ကဘဲ
ဂၽြန္ေဟာ႔ (ပ္) ကင္း(စ္)
ကသတင္းလႊာတစ္ေစာင္မွာထုတ္ျပန္ခဲ႔ပါေသးတယ္ ။ ဒီသတင္း အခ်က္အလက္ေတြကုိ
ေ၀ၚ(လ္) တာရိ (ဒ္) တပ္မေတာ္ေဆးဗဟုိဌာန
(Walter Reed Army Medical Center) မွာလည္းျဖန့္ေ၀ထားပါတယ္။
ဒုိင္ေအာက္ဆင္း ( Dioxin ) ဓာတုပစၥည္းဟာကင္ဆာ
၊ အထူးသျဖင့္ရင္သားကင္ဆာ
ျဖစ္ပါတယ္။ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းဟာ
ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ခႏၵာကုိယ္ထဲက
ဆဲ(လ္)ေတြအတြက္ အလြန္ျပင္းထန္တဲ႔
အဆိပ္ေတာက္ျဖစ္ပါတယ္။ပလပ္စတစ္ဗူးေတြကုိ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ မထားပါနဲ႔။ဒုိင္ေအာက္ဆင္းေတြထြက္လာမွာမုိ႔ပါ။ ဒီက်န္းမာေရးျပသနာကုိ မၾကာေသးခင္ကဘဲ
ေဒါက္တာအက္(ဒ္)၀ပ္(ဒ္) ဖူဂ်ီမုိကုိ္
( Dr. Edward Fujumoto ) က ရုပ္သံ
အစီးအစဥ္တစ္ခုကေန ထုတ္လႊင့္ျပခဲ႔ပါတယ္။
သူဟာ Castle ေဆးရုံက Wellness Programဆုိတဲ႔
က်န္းမားေရး အစီအစဥ္ရဲ႕မန္ေနဂ်ာျဖစ္ပါတယ္။
အဲဒီ့အစီအစဥ္မွာဒုိင္ေအာက္ဆင္းရဲ႕ ဆုိက်ဳိးေတြကုိ တင္ျပေဆြးေႏြးထားပါတယ္။
ပလက္စတစ္ဗူးေတြထဲ အစားအစာထည့္ျပီး
မုိက္ကရုိေ၀့(ဖ္) မီးဖုိမွာအပူမေပးသင့္ပါဘူးလုိ႔
သူကေျပာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္
အဆီပါတဲ႔ အစားအစာေတြေပါ႔။ပလပ္စတစ္ရယ္၊
အဆီရယ္၊ အပူခ်ိန္ျမင္ျမင့္ရယ္
ေပါင္းစပ္လုိက္ရင္ဒုိင္ေအာက္ဆင္းေတြ ထြက္လာၿပီး အစားအစာထဲ ေရာက္ရွိသြားတယ္။
ေနာက္ဆုံးမွာခႏၵာကုိယ္က ဆဲ(လ္)
ေတြထဲ ေရာက္သြားပါေတာ႔တယ္။
ပလပ္စတစ္အစား ဖန္ထည္၊ ေၾကြထည္
စတာေတြ (Glass, Corning Ware, Pyrex, Ceramic……….) ကုိ
သူက သုံးခုိင္းပါတယ္။ ဒုိင္ေအာက္ဆင္း
မထြက္ေတာ႔ပါဘူး ။ ဒါေၾကာင့္အသင့္စားသုံႏုိင္တဲ႔
အစားအစာေတြကုိ ေႏႊးတဲ႔ အခါ
မူလဗူးခြက္ေတြကုိ
မသုံ:သင့္ပါဘူး။ စကၠဴကုိသုံးရင္လည္းမဆုိးဘူး
။ ဒါေပမယ့္ စကၠထဲမွာ ဘာပါသလဲဆုိတာမသိရဘူး။

ဖန္ထည္၊ ေၾကြထည္သုံးတာဘဲ ပုိေဘးကင္းပါတယ္။ အသင့္စားသုံးႏုိင္တဲ႔စားေသာက္ဆုိင္ အေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ေဖာ့ဗူးအစား စကၠဴေတြကုိ သုံးလာၾကပါၿပီ။
အဓိကအေၾကာင္းရင္းတစ္ခကေတာ႔
ဒုိင္ေအာက္ဆင္းပါဘဲလုိ႔ သူကေျပာပါတယ္
အစားအစာေတြကို
ပလပ္စတစ္ပါးပါးနဲ႔ထုပ္ၿပီး
မုိက္ကရုိေ၀့ (ဖ္) မီးဖုိမွာ
ခ်က္ျပဳတ္တာဟာလည္းအလားတူ
အႏၲရာယ္ရွိတယ္လုိ႔ သူကေျပာပါတယ္။
ျမင့္မာတဲ႔ အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ပလပ္စတစ္အပါးကေန အဆိပ္ေတာက္ ေတြထြက္ျပီး အစားအစာထဲေရာက္ရွိေစပါတယ္။
စကၠဴပု၀ါသုံးရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ အစားအေသာက္၊
အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္ႏိုင္ၾကပါေစ။

က်န္းမာေရး ဗဟုသုတ အေနနဲ႔မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္ေနာ္ ....

0 comments: