ထုတ္လုပ္မႈေလ်ာ့က်တာေၾကာင့္ စားဆီေစ်းနႈန္းျမင့္တက္ႏုိင္္္။  ၂၀၀၉ ခုႏွစ္တစ္ေလွ်ာက္လုံး အိႏိၵယႏုိင္ငံမွာ စားဆီေစ်းႏႈန္း က်ဆင္းခဲ့ရာမွ ဒီႏွစ္မွာ ျပည္တြင္း ဆီထြက္သီးႏွံအထြက္ေလ်ာ့က်တာရယ္ ၀င္ေငြတုိးတက္လာတာနဲ႔အမွ် လူတစ္ဦးစားသုံးမႈျမင့္တက္တာေတြေၾကာင့္ ေစ်းႏႈန္းျမင့္တက္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆီထုတ္လုပ္သူမ်ားအသင္းမွ ကုန္သြယ္ေရးအမွဴေဆာင္အရာရွိ BV Mehta က ေျပာၾကားပါတယ္။ အဲဒီအခ်က္ေတြေၾကာင့္ လက္ရွိ ဆီရာသီ (၂၀၀၉ ခုႏွစ္ ႏုိ၀င္ဘာမွ ၂၀၁၀ ေအာက္တုိဘာ)အတြင္း စားဆီတင္သြင္းမႈဟာ တန္ခ်ိန္ ၈၅ သိန္း-၉၀ သိန္း ရွိႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ ျပည္တြင္းဆီထြက္သီးႏွံထုတ္လုပ္မႈအေနနဲ႔ မုိးရာသီေရာ၊ ေဆာင္းရာသီထုတ္လုပ္မႈပါ မႏွစ္ကထက္ ေလ်ာ့က်ႏုိင္ပါတယ္။ မုိးရာသီ ဆီထြက္သီးႏွံထုတ္လုပ္မႈဟာ ၂၀၀၉-၂၀၁၀ မွာ တန္ခ်ိန္ ၁၃၆ သိန္းကုိ ၁၀ ရာခုိင္ႏႈန္းက်ဆင္းႏုိင္ၿပီး ေဆာင္းရာသီ ဆီထြက္သီးႏွံစုိက္ဧကကေတာ့ ဒီဇင္ဘာလ ၁၇ ရက္ေန႔အထိ ဟက္တာ ၈၁ သာစုိက္ပ်ဳိးၿပီးလုိ႔ မႏွစ္က ကာလတူ စုိက္ဟက္တာ ၈၅ သိန္းထက္ေလ်ာ့က်ပါတယ္။
|
0 comments:
Post a Comment